Plana
Principal


Psicoterapia
Emocional


Terapia
Energetica


Terapia
Manual


Medicina
Xinesa


Contacte
Tarifes


 

 

s

xina
ss

Medicina Xinesa

És un sistema mèdic molt antic i complet que arriba des de la llunyana Xina per preservar i recuperar la salut. A diferència de la Medicina Occidental és molt preventiva i poc agressiva, es basa en la idea que la part no pot comprendre sense la seva relació amb la totalitat ja que té en consideració no només el que succeeix en un òrgan afectat, sinó també el que passa en tot l'organisme, la manera de manifestar-se, com respon a les influències externes i als estímuls de l'entorn. La malaltia es tracta com un símptoma dins d'un desequilibri general. Els objectius finals són els mateixos que els de la Medicina Occidental: preservar i recuperar la salut, encara que els seus fonaments diagnòstics i les seves eines terapèutiques la fan diferent i independent.

Eines de treball

Acupuntura: utilitza agulles molt fines (indolores) en determinats punts del cos ubicats en diferents Meridians que tenen recorregut per tot el cos.

Moxibustió: consisteix a aplicar calor estimulant els punts acupunturals a través de l'acció terapèutica de fulles polvoritzades d'Artemisia.

Tui na: és una teràpia manual en què es combinen maniobres de massatge, mobilitzacions, traccions i manipulacions. Mitjançant aquestes tècniques s'aconsegueix regular els òrgans interns i equilibrar energèticament l'organisme.

Prescripció: disciplina mil·lenària d'utilitat inestimable. Es basa en el faig servir de Matèria Medica (Plantes, extractes minerals ...) que ha estat també pioneres per a la preparació de la majoria dels Fàrmacs Occidentals moderns.

Dietètica Xina: aquest és un altre pilar fonamental sent un concepte relacionat a una alimentació sana.

 

Acupuntura

Per començar el pacient és sotmès a una avaluació que permet identificar els diferents símptomes que l'afligeixen. Un cop completada la valoració global es defineix el tractament que es realitzés, triant els punts i meridians a tractar.
No hi ha raons de témer al dolor del tractament, el més segur és que senti més formigueig a on s'ingressen les agulles, ja que aquestes són d'un diàmetre molt fi i es realitza amb agulles estèrils i d'un sol ús, amb les precaucions de antisèpsia de rigor .
Les agulles queden en el cos fins a 30/45 minuts, depenent de cada pacient i del que l'acupuntura hagi de fer per reequilibrar. Durant aquest temps moltes persones s'adormen. Els cicles de les sessions dependran de cada Pacient i patologia.